SUŠAČKA REVIJA broj 121/122

 


in memoriam

IN MEMORIAM: PROF. DR. SC. ANTON DOŠEN

Prof. dr. sc. Anton Došen, dr. med., profesor emeritus mentalnoga zdravlja osoba s intelektualnim teškoćama na Sveučilištu Radboud u Nijmegenu (NL) i profesor razvojne psihijatrije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (RH).

Jedan je od osnivača i deset godina je predsjedao sekcijom za osobe s intelektualnim teškoćama Svjetske psihijatrijske asocijacije (WPA). Također je osnivač, prvi predsjednik, a poslije toga počasni predsjednik Europske asocijacije za mentalno zdravlje osoba s intelektualnim teškoćama (EAMHID).

Autor je brojnih knjiga i članaka u stručnim časopisima o razvojnoj perspektivi i integrativnom pristupu u procjeni, dijagnostici i liječenju psihičkih poremećaja i problema ponašanja u osoba s intelektualnim teškoćama i razvojnim poremećajima.

Iz: Praktične smjernice i principi : procjena, dijagnoza, tretman i pridružene službe podrške za osobe s intelektualnim teškoćama i problemima ponašanja / Anton Došen ... [et al] ; urednici hrvatskog izdanja Milivoj Kramarić, Snježana Sekušak-Galešev ; prevele Sandra Mihelčić-Franulić, Jasmina Plevelj-Zajec, Fadila Kulenović (2015)

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2023 Klub Sušačana