SUŠAČKA REVIJA broj 121/122

 


zaklada

BRIGA ZA MLADE

Svjetlana Hribar

U Rijeci osnovana Zaklada Nenad Šegvić koja će stipendirati mlade glumce

Mladima nikad nije bilo teže odabrati profesiju nego što je to danas. Mnoga zanimanja koja su donedavno bila tražena, gotovo su nestala, promijenila se i lista prioriteta za srednje škole, a da o visokom obrazovanju ne govorimo!

Na sto su muka i roditelji koji ne znaju što savjetovati djeci, a kako „stvari danas stoje“ – ona ih ne bi ni poslušala.

Visoko na listi želja, u svim vremenima, i dalje su umjetničke profesije, a među njima gotovo su najtraženije glumačke. Kao da biti glumac nosi neku magičnu auru i garantira slavnu i sjajnu budućnost...

Stvarnost je, međutim, daleko okrutnija od mladalačkog zanosa. Mnoštvo je prepreka na putu do „dasaka koje život znače“ i svaki poticaj mnogo znači.

Baš to, poticaj, bila je ideja osnivača Zaklade Nenad Šegvić, koja je utemeljena kako bi financijski pomogla umjetničkom obrazovanju mladih glumaca u Hrvatskoj. Na tom dugom i mukotrpnom putu, punom zamki i izazova, za mladog će čovjeka – to što je bio stipendist Zaklade Nenad Šegvić – značiti da je netko primijetio njegov rad već u studentskim danima, da se istaknuo predanošću budućoj profesiji i da je baš on imao onu iskru koja će ga voditi do žuđenog cilja.

...

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana