SUŠAČKA REVIJA broj 56

 


podmorje

LIJEČNIK,BUBNJAR I RIBOLOVAC

Valentina Prokić

    Vrhunski podvodni ribolovac, reprezentativac, doktor anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, ujedno i ronilački liječnik, glazbenik, bubnjar, rocker, sve to u jednoj osobi. Spoj doista neobičan, ali posve stvaran. Doktor Boris Reinić hrvatski je reprezentativac u podvodnom ribolovu, na posljednjem Svjetskom prvenstvu, održanom u Portugalu u rujnu, plasirao se na 11-to mjesto u konkurenciji 58 ribolovaca iz 20 zemalja. Najbolji pojedinačni rezultat na svjetskoj smotri bilo je sedmo mjesto u Zadru (1998.), treće ekipno.

    Na Tahitiju 2000. i u Brazilu 2002. godine bio sam 12-ti. Na tri svjetska prvenstva bio sam rezerva. Uvijek kad sam nastupio, nisam izašao iz skupine prvih 15, što je prva svjetska liga. Nekome to ne zvuči kao veliki rezultat jer svi gledaju prva tri mjesta, ali meni je, s obzirom da su to većinom profesionalci, to jako dobar rezultat.

SR    Podvodni ribolov ili glazba, s čim ste prijepočeli?

       Najprije sam počeo s ribolovom, čim sam proplivao, već sljedeće godine imao sam masku, peraje, luk i strijelu i odmah je krenulo.Tada sam imao recimo, devet godina.

    S 12 sam dobio prvu podvodnu pušku i onda sam počeo ozbiljnije preko ljeta, a kasnije, ne gdje u srednjoj školi, i tijekom proljeća i jeseni. Zimi sam krenuo kada sam došao na fakultet.

SR    Kada ste počeli ići na natjecanja? Osim na svjetskoj i europskoj sceni, uspješni ste i na domaćim prvenstvima.

        S 20 godina pošao sam na natjecanja. Prvo mi je bilo Kup Voloskog i odmah sam osvojio treće mjesto, to je bio tada veliki uspjeh. Posljednje prvenstvo Jugoslavijeu Herceg Novom bilo je moje prvo državno prvenstvo. Završio sam šesti, ušao među prvokategornike, što sam ostao do danas, uvijek među prvih šest. Jednom sam bio prvak, četiri puta treći. U reprezentaciju sam ušao prije 13, 14 godina na Kupu nacija u Malom Lošinju kao rezerva, i od tada sam reprezentativac bez prekida.


Boris Reinić, hrvatski reprezentativac u podvodnom ribolovu

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana