SUŠAČKA REVIJA broj 56

 


klub sušačana

IZVJEŠĆE O RADU

Oskar Pavešić

    Iako u smanjenom opsegu zbog godišnjeg odmora, aktivnost Kluba se u periodu od prošlog izvješća odvijala po zacrtanom planu i programu rada.

    Predsjednik Kluba, trostruki olimpijac u vaterpolu i jedan od najboljih vratara svijeta, Zdravko Ćiro Kovačić, održao je 24.svibnja predavanje o temi Osobna sportska iskustva kao primjer olimpijskih ideala i životne pouke. Interesantno izlaganje dragog nam Ćire, održano u prostorijama Kluba uz mnoštvo fotodokumentacije, saslušalo je stotinjak članova Kluba.

    Na sjednici Izvršnog odbora održanoj 30. svibnja zaključeno je da se zajedno s predstavnicima mlađe generacije organizira okrugli stol o Delti, i to u listopadu ili studenom ove godine. Formirana je grupa u sastavu Ado Randić, Zdravko Ćiro Kovačić, Ivo Brnelić, Jakov Karmelić, Danko Pavešić i Mirjana Marinić, koja će izvršiti pripremu za kvalitetno održavanje okruglog stola.

    Članica IO Maja Doričić Gorup organizirala je vrlo lijep i uspješan izlet u Poreč. U subotu, 10. lipnja izletnici su krenuli autobusom u Poreč i upoznavali ga uz stručno vodstvo, a zatim su brodom razgledali istarsku obalu.

    Daina Glavočić je 14. lipnja povela naše članove u razgled groblja Kozala upoznavajući ih s njegovom povijesti i spomenicima kulture.

    Nakon godišnjeg odmora organizirana je prezentacija Revije. Konferencija za novinare u povodu predstavljanja Revije održana je 5. rujna u prostorijama Kluba, a pozivu su se odazvali Novi list, La voce del popolo, Večernji list, Vjesnik i Kanal Ri. Dana, 7.rujna u HKD-u na Sušaku predstavljena je Sušačka revija broj 54/55.

    Novoosnovana klapa Sušak pod vodstvom prof. Žmaka od kojih su većina naši članovi, obilježili su otvaranje ove večeri našom himnom Mom zavičaju Veljka Kneževića.

    U programu su nastupili Dario Hrabar i Martina Bugarin, plesači plesne udruge Ri dance, koji su svojim nastupom oduševili gledatelje i dobili za svoj ples zasluženi aplauz. Nakon što je glavni urednik Alen Čemeljić predstavio novi broj Revije, nastupio je duo Atmospheric, Martina Majerle i Lado Bartoniček. Izveli su 5 pjesama s CD-a koji uz ovaj broj Sušačka revija poklanja čitateljima zahvaljujući suradnji s Koraljkom Pasarićem i produkcijom Nema problema d.o.o.. Koristimo priliku da im zahvalimo na nastupu, kao i klapi Sušak i prof. Mladenu Žmaku i Udruzi Ri dance.


Klapa Sušak - Mom zavičaju

    Nakon programa članovi i prijatelji Kluba zadržali su se u atriju na već tradicionalnoj ćakuli.

    Predviđeni izlet u Rim 21. rujna, za koji je bio veliki interes naših članova, također je organizirala Maja Doričić Gorup. Pod vodstvom Mirjane Delmestre i Maje Doričić Gorup krenula su dva autobusa naših članova u razgled Rima. Vratili su se umorni, ali zadovoljni uspješno ostvarenim programom izleta.

    S obzirom da je u Sušačkoj reviji 54/55 objavljeno nekoliko opatijskih tema, u suradnji s Katedrom čakavskog sabora Opatija organiziran je 3. listopada susret u Kulturnom domu Zora, pod nazivom Ča Sušačani povedaju o Opatiji, i predstavljena je Revija uz nastup dua Atmospheric. Opatijci su sa zanimanjem pratili program susreta u kojem je sudjelovala i gđa Maja Papandopulo. Zdravka Žeželić Alić je pročitala autorsku pjesmu napisanu u povodu susreta.

    Svojom prisutnošću počastio nas je «gradonačelnik godine» prema izboru HRT i HGK, Amir Muzur, suradnik Revije.

    Ovo je već druga uspješna suradnja s gđom Marijom Trinajstić, predsjednicom Katedre čakavskog sabora Opatija.

    Očekujući jubilarnu godinu, 15. obljetnicu Kluba, želimo svim našim članovima, svim čitateljima Revije, sponzorima i oglašivačima, Ministarstvu kulture, Županiji i Gradu, te sredstvima informiranja i simpatizerima Kluba, sretne božićne blagdane i sretnu i uspješnu novu 2007. godinu.


S izleta u Rim prošle jeseni

 

  NOVI ČLANOVI - REVIJA

  1. Mirjana Klobas
  2. Rosana Karamarko
  3. Nada Jakšić
  4. Svjetlana Despot
  5. Tatjana Tomljenović
  6. Dunja Smojver Barba
  7. Cvjetana Smojver Prgin
  8. Loredana Koprivnikar
  9. Dragutin Zorman
10. Marijanka Prskalo
11. Stanko Kačić
12. Kornelia Kačić
13. Štefica Sila
14. Toni Holjević
15. Tatjana Holjević
16. Ena Holjević
17. Josip Šimunović
18. Stjepan Šimunović
19. Dora Šimunović
20. Neda Šimunović
21. Davorin Šimunović

    Napomena: Članci iz Sušačke revije u Web izdanje ne prenose se kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Za cjelovit uvid u članke pogledate papirnato izdanje. Hvala.

Povratak na kazalo © 2001-2024 Klub Sušačana